Недостапност на сервер (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 •  

  Почитувани,

  во моментов податочниот центар има проблем со мрежните конекции. Се работи на отстранување на проблемот во најкус можен рок.

  Ви благодариме на разбирањето.

   

 • תאריך - 17/02/2012 21:30 - 17/02/2012 22:50
 • עודכן לאחרונה - 21/02/2012 20:45
Преинсталација на OS (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • Во моментов се врши преинсталација на оперативниот систем на Server1.

  Очекуваме сајтовите да бидат вратени онлајн околу 18 часот.

   

  Надополнување: Во моментов е започнато враќањето на сите хостинг сметки по азбучен редослед. Доколку до 18 часот Вашиот сајт не е вратен онлајн, пишете ни веднаш.

 • תאריך - 20/07/2011 14:41 - 20/07/2011 17:36
 • עודכן לאחרונה - 28/11/2011 01:56
Недостапност на сервер (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 • Server1 е недостапен во моментов поради прекин на интернет конекцијата во податочниот центар. Добивме информација од податочниот центар дека веќе се во контакт со нивните интернет провајдери и веќе работат на отстранување на проблемот. Кога приближно ќе биде целосно отстранет немаме информација.

  Доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се извинуваме на прекинот и се надеваме на Ваше разбирање.

 • תאריך - 10/02/2011 01:07 - 10/02/2011 07:31
 • עודכן לאחרונה - 10/02/2011 19:36
Најавен прекин на услугата (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар дека на 14 Ноември 2010помеѓу 01:30 и 04:00 часот ќе се изврши промена на еден од рутерите со кој е поврзан Server1. Поради тоа, во тој период Server1 ќе биде недостапен во тек на 1 час.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • תאריך - 14/11/2010 01:30 - 01/12/2010 18:33
 • עודכן לאחרונה - 14/11/2010 01:49
Најавен прекин на услугата (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар Avaya-Tenovis дека утре, на 14 Октомври 2010, помеѓу 07:30 и 08:30 часот ќе се изврши надградба на еден од рутерите со кој е поврзан Server1. Поради тоа, можно е во тој период во краток интервал Server1 да биде недостапен.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • תאריך - 14/10/2020 07:30 - 17/10/2010 17:55
 • עודכן לאחרונה - 13/10/2010 19:49
Најавена недостапност на услугите (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар Avaya-Tenovis дека во Петок, на 17 Септември 2010, помеѓу 4 и 5 часот наутро Server1 ќе биде недостапен поради подобрување на електричната мрежа во дел од податочниот центар. Поради заштита на Вашите податоци и за да не дојде до нагол прекин на напојувањето до серверот, Server1 ќе биде рачно исклучен во 3 часот и 50 минути наутро, и ќе биде вклучен веднаш откако ќе се заврши со таа активност, односно се надеваме не подоцна од 5 часот наутро.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • תאריך - 17/09/2010 03:50 - 13/10/2010 19:41
 • עודכן לאחרונה - 12/09/2010 00:50
Мрежен проблем (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע אחר - Network
 • Почитувани,

  бевме известени од податочниот центар дека од 18 часот имаат проблем со еден од рутерите. Нивните техничари работат напорно за што побрзо отстранување на проблемов. Серверите привремено се достапни, но проблемот не е отстранет целосно сеуште.

   

  Жалиме за непријатностите и ве молиме за трпение додека се работи на отстранување на проблемов.

 • תאריך - 08/03/2010 20:03 - 10/03/2010 14:15
 • עודכן לאחרונה - 08/03/2010 20:06
DDOS напад на Server1 (טופל)
 • עדיפות - גבוהה
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани,

  од 11.02.2010 околу 20 часот, па се до овој момент, имаме насочен DDOS напад кон Server1. Постојано работиме на отстранување на проблемов.

  За цело времетраење на нападов можно е да забележите дека во одредени временски интервали сајтовите не ви работат. Засега, немаме добиено пријава на проблем со останатите сервиси на серверот освен со веб опслужувачот.

  Доколку имате некое прашање, ве молиме контактирајте не на support@prohost.com.mk и ќе се потрудиме во најкус можен рок да ви ги одговориме.


  Ви благодариме на трпението и разбирањето. 

 • תאריך - 11/02/2010 00:00 - 14/02/2010 01:17
 • עודכן לאחרונה - 12/02/2010 19:15
Надградба на оперативниот систем и cPanel (טופל)
 • עדיפות - בינונית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани,

  денес беше надграден оперативниот систем и контролниот панел на Server1. Доколку забележите некаков проблем со Вашите сајтови, известете не со отварање на тикет за поддршка во областа за клиенти.

 • תאריך - 18/12/2009 02:00 - 18/12/2009 03:00
 • עודכן לאחרונה - 18/12/2009 03:24
Рестартирање на сервер (טופל)
 • עדיפות - בינונית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани,

  вечерва во 01:00 часот по полноќ ќе се рестартира Server1 поради софтверска надградба на системот.

  Се очекува прекин во работењето на сите сервиси на тој сервер не подолго од 10 минути.

  Однапред се изнинуваме на непријатностите.

 • תאריך - 08/12/2009 01:00 - 08/12/2009 01:23
 • עודכן לאחרונה - 07/12/2009 22:31
Информација: планирана недостапност на Server (טופל)
 • עדיפות - קריטית
 • משפיע שרת - Server1
 • Почитувани,

  на 02.12.2009 помеѓу 06:00 часот наутро и 12:00 часот на пладне, ќе се изврши промена на рафтот на кој е лоциран Server2. Со поедноставни зборови, серверот ќе биде исклучен од мрежно и електрично напојување во тоа време и ќе биде преместен на друг рафт, а потоа повторно ќе биде вклучен.

  Поради тоа, сите сервиси на тој сервер ќе бидат недостапни во тој временски период.

  Оваа активност нема да има никаква директна или индиректна последица на останатите сервери. Сервисите кои се наоѓаат на нив ќе продолжат да течат во секојдневен тек.

  Се надеваме на Ваше разбирање.

   

  ProHost,

  Ваш бизнис партнер.

 • תאריך - 02/12/2009 00:00 - 02/12/2009 20:29
 • עודכן לאחרונה - 24/11/2009 21:37
Известување (טופל)
 • עדיפות - גבוהה
 • משפיע אחר - DC
 • Почитувани,

  утре (17.02.2009) околу 08:30 часот ќе се изврши промена на рутерот преку кој се поврзани нашите сервери.
  Вашите веб страни се предвидува дека ќе бидат недостапни во период од 10 до 20 минути.

  Ова го правиме со цел да ја подобриме услугата која ви ја нудиме, како наша примарна цел.

  Ви благодариме на разбирањето и се извинуваме однапред на непријатностите.

 • תאריך - 17/02/2009 08:30 - 16/04/2009 00:58
 • עודכן לאחרונה - 16/02/2009 16:50

סטטוס שרת

להלן מידע בזמן אמת לגבי השרתים שלנו, כאן תוכלו לבדוק האם יש נושאים או תקלות ידועות שיכולות להשפיע עליכם.

שרת HTTP FTP POP3 מידע PHP עומס שרת זמן פעולה רצוף
Server1 מידע PHP
Server2 מידע PHP
Server5 מידע PHP

Powered by WHMCompleteSolution