Недостапност на сервер (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 •  

  Почитувани,

  во моментов податочниот центар има проблем со мрежните конекции. Се работи на отстранување на проблемот во најкус можен рок.

  Ви благодариме на разбирањето.

   

 • Datum - 17/02/2012 21:30 - 17/02/2012 22:50
 • Laatste update - 21/02/2012 20:45
Преинсталација на OS (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Во моментов се врши преинсталација на оперативниот систем на Server1.

  Очекуваме сајтовите да бидат вратени онлајн околу 18 часот.

   

  Надополнување: Во моментов е започнато враќањето на сите хостинг сметки по азбучен редослед. Доколку до 18 часот Вашиот сајт не е вратен онлајн, пишете ни веднаш.

 • Datum - 20/07/2011 14:41 - 20/07/2011 17:36
 • Laatste update - 28/11/2011 01:56
Недостапност на сервер (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Server1 е недостапен во моментов поради прекин на интернет конекцијата во податочниот центар. Добивме информација од податочниот центар дека веќе се во контакт со нивните интернет провајдери и веќе работат на отстранување на проблемот. Кога приближно ќе биде целосно отстранет немаме информација.

  Доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се извинуваме на прекинот и се надеваме на Ваше разбирање.

 • Datum - 10/02/2011 01:07 - 10/02/2011 07:31
 • Laatste update - 10/02/2011 19:36
Најавен прекин на услугата (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар дека на 14 Ноември 2010помеѓу 01:30 и 04:00 часот ќе се изврши промена на еден од рутерите со кој е поврзан Server1. Поради тоа, во тој период Server1 ќе биде недостапен во тек на 1 час.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • Datum - 14/11/2010 01:30 - 01/12/2010 18:33
 • Laatste update - 14/11/2010 01:49
Најавен прекин на услугата (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар Avaya-Tenovis дека утре, на 14 Октомври 2010, помеѓу 07:30 и 08:30 часот ќе се изврши надградба на еден од рутерите со кој е поврзан Server1. Поради тоа, можно е во тој период во краток интервал Server1 да биде недостапен.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • Datum - 14/10/2020 07:30 - 17/10/2010 17:55
 • Laatste update - 13/10/2010 19:49
Најавена недостапност на услугите (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани клиенти,

  ни беше најавено од податочниот центар Avaya-Tenovis дека во Петок, на 17 Септември 2010, помеѓу 4 и 5 часот наутро Server1 ќе биде недостапен поради подобрување на електричната мрежа во дел од податочниот центар. Поради заштита на Вашите податоци и за да не дојде до нагол прекин на напојувањето до серверот, Server1 ќе биде рачно исклучен во 3 часот и 50 минути наутро, и ќе биде вклучен веднаш откако ќе се заврши со таа активност, односно се надеваме не подоцна од 5 часот наутро.

  Нашиот сајт очекуваме да биде достапен без прекин во тој временски период, па доколку имате некое прашање слободно контактирајте не.

  Се надеваме на Ваше разбирање и трпение.

  Секогаш Ваши,
  ProHost.

 • Datum - 17/09/2010 03:50 - 13/10/2010 19:41
 • Laatste update - 12/09/2010 00:50
Мрежен проблем (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Overige - Network
 • Почитувани,

  бевме известени од податочниот центар дека од 18 часот имаат проблем со еден од рутерите. Нивните техничари работат напорно за што побрзо отстранување на проблемов. Серверите привремено се достапни, но проблемот не е отстранет целосно сеуште.

   

  Жалиме за непријатностите и ве молиме за трпение додека се работи на отстранување на проблемов.

 • Datum - 08/03/2010 20:03 - 10/03/2010 14:15
 • Laatste update - 08/03/2010 20:06
DDOS напад на Server1 (Opgelost)
 • Prioriteit - Hoog
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани,

  од 11.02.2010 околу 20 часот, па се до овој момент, имаме насочен DDOS напад кон Server1. Постојано работиме на отстранување на проблемов.

  За цело времетраење на нападов можно е да забележите дека во одредени временски интервали сајтовите не ви работат. Засега, немаме добиено пријава на проблем со останатите сервиси на серверот освен со веб опслужувачот.

  Доколку имате некое прашање, ве молиме контактирајте не на support@prohost.com.mk и ќе се потрудиме во најкус можен рок да ви ги одговориме.


  Ви благодариме на трпението и разбирањето. 

 • Datum - 11/02/2010 00:00 - 14/02/2010 01:17
 • Laatste update - 12/02/2010 19:15
Надградба на оперативниот систем и cPanel (Opgelost)
 • Prioriteit - Gemiddeld
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани,

  денес беше надграден оперативниот систем и контролниот панел на Server1. Доколку забележите некаков проблем со Вашите сајтови, известете не со отварање на тикет за поддршка во областа за клиенти.

 • Datum - 18/12/2009 02:00 - 18/12/2009 03:00
 • Laatste update - 18/12/2009 03:24
Рестартирање на сервер (Opgelost)
 • Prioriteit - Gemiddeld
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани,

  вечерва во 01:00 часот по полноќ ќе се рестартира Server1 поради софтверска надградба на системот.

  Се очекува прекин во работењето на сите сервиси на тој сервер не подолго од 10 минути.

  Однапред се изнинуваме на непријатностите.

 • Datum - 08/12/2009 01:00 - 08/12/2009 01:23
 • Laatste update - 07/12/2009 22:31
Информација: планирана недостапност на Server (Opgelost)
 • Prioriteit - Kritisch
 • Beïnvloedingen Server - Server1
 • Почитувани,

  на 02.12.2009 помеѓу 06:00 часот наутро и 12:00 часот на пладне, ќе се изврши промена на рафтот на кој е лоциран Server2. Со поедноставни зборови, серверот ќе биде исклучен од мрежно и електрично напојување во тоа време и ќе биде преместен на друг рафт, а потоа повторно ќе биде вклучен.

  Поради тоа, сите сервиси на тој сервер ќе бидат недостапни во тој временски период.

  Оваа активност нема да има никаква директна или индиректна последица на останатите сервери. Сервисите кои се наоѓаат на нив ќе продолжат да течат во секојдневен тек.

  Се надеваме на Ваше разбирање.

   

  ProHost,

  Ваш бизнис партнер.

 • Datum - 02/12/2009 00:00 - 02/12/2009 20:29
 • Laatste update - 24/11/2009 21:37
Известување (Opgelost)
 • Prioriteit - Hoog
 • Beïnvloedingen Overige - DC
 • Почитувани,

  утре (17.02.2009) околу 08:30 часот ќе се изврши промена на рутерот преку кој се поврзани нашите сервери.
  Вашите веб страни се предвидува дека ќе бидат недостапни во период од 10 до 20 минути.

  Ова го правиме со цел да ја подобриме услугата која ви ја нудиме, како наша примарна цел.

  Ви благодариме на разбирањето и се извинуваме однапред на непријатностите.

 • Datum - 17/02/2009 08:30 - 16/04/2009 00:58
 • Laatste update - 16/02/2009 16:50

Server status

Hieronder vindt u een real-time overzicht van onze servers, waar eventuele bekende problemen vermeld staan

Server HTTP FTP POP3 PHP info Server belasting Uptime
Server1 PHP info
Server2 PHP info
Server5 PHP info

Powered by WHMCompleteSolution